Tuinonderhoud en Renovatie

U heeft de tuin van uw dromen, maar hoe moet u deze onderhouden. Het onderhoud van de tuin een erg belangrijk. Verwildering, wildgroei, onkruidgroei en verwaarlozing liggen snel op de loer. Onderhoud wil zeggen dat er frequent onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de tuin. Ieder onderdeel in de tuin vraagt ander onderhoud of in een andere frequente.

Het is van belang vooraf te bepalen of u de kennis, tijd en mogelijkheden heeft om uw tuin te verzorgen en verwaarlozing te voorkomen. Misschien kunt u het wel maar niet allemaal alleen. In geval van dit laatste of dat u het zelf niet kunt raden wij u aan met ons contact op te nemen. Naar aanleiding van uw wensen kan de Prachttuinen bekijken of zij bepaalde werkzaamheden voor u kunnen overnemen zodat u zich beperkt tot hetgeen u kunt en leuk vind om te doen. Met de prachttuinen kunt u eenvoudige afspraken maken over de werkzaamheden, frequentie en  bijhorende kosten, deze zullen overzichtelijk worden opgesteld in een onderhoudsofferte. De frequenties waarin wij meestal werken zijn wekelijks, maandelijks, kwartaal of 1 tot 2 keer per jaar.  In dit laatste geval is helaas niet mogelijk voor een jaarcontract af  te sluiten, een offerte vooraf is uiteraard wel mogelijk.

Onderhoudscontract

Wil je zorgeloos genieten van de tuin dan is een onderhoudscontract de perfecte oplossing. In een inventarisatie bepalen wij de benodigde werkzaamheden en uw wensen. Alle werkzaamheden worden uitgezet over een geheel onderhoudsjaar en gekoppeld aan een X aantal uren. De uren en overige bijkomende kosten vormen een totaalbedrag wat uw onderhoud per jaar gaat kosten. U betaald een vast bedrag voor onderhoud per kwartaal en uw tuin is altijd in goede staat. Onze hoveniers kunnen op deze manier ook een goede controle toepassen en bijsturen indien nodig. Voor een onderhoudscontract moet de frequentie minimaal 1x per maand zijn.

Tuinrenovatie

Heeft u bestaande tuin? een nieuw huis met een verwaarloosde tuin dan bestaan er mogelijkheden om de tuin te renoveren. Renovatie is niet altijd mogelijk doordat planten en materialen te oud zijn, vaak is een nieuwe tuinaanleg dan een betere optie. Bij het renoveren van tuinen is het belangrijk vooraf een plan van aanpak te maken. Dit om te voorkomen dat de gehele tuin alsnog moet worden vernieuwd en u met onverwachte kosten komt te zitten. Het vast  houden aan het plan is dan ook belangrijk. Door het vervangen van diversen beplanting, het aanleggen van een nieuwe terras, gazon, schutting kunt u de tuin weer opnieuw inrichten. Het behoud van de oude bomen, heesters zal de sfeer van de tuin intact houden. Heeft u plannen om te renoveren? Neem dan contact op met de Prachttuinen uit Oisterwijk. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Zwemvijvers en waterpartijen  |  Tuinontwerp en Advies  |  Tuinaanleg en Bestrating Tuinonderhoud en Renovatie