Zwemvijvers en Waterpartijen

Een geheel nieuwe trend van de laatste jaren is de zwemvijver. De combinatie tussen de uitstraling van een vijver en het gebruik van een zwembad. Zwemvijver worden in ruwbouw op de zelfde wijze gemaakt als vijvers, het enige verschil is dat er een aparte filtering (1/3 van de oppervlakte) in wordt gemaakt om het water helder te houden. Een zwemvijver kan ook worden voorzien van trap, verlichting en overige zwembad accessoires. Een zwemvijver maken wij ook van EPDM rubberfolie welke op maat in de bak wordt verwerkt. Gebruik bij een zwemvijver wel altijd de ondervilt als extra bescherming, in de vijver zal worden gelopen, vilt zorgt ervoor dat het zacht loopt en folie minder snel kan beschadigen. Het filter zorgt voor helder en schoon water, de filtering kan extra worden ondersteunt met een filterpomp en UV lamp voor extra schoon water.

5-2-2015 16-39-24

Het filter gedeelte zal worden aangeplant met vijverplanten zie voor zuurstof in de filterbak zorgen, ook zorgen de planten voor een openstructuur van de lavakorrels. Door het gefilterde water laag terug te pompen zal het water worden gemengd (koud onder, warm boven). Indien u een zwemvijver wil laten aanleggen zal er een afspraak moeten worden gemaakt met onze tuinarchitect. Deze kan beoordelen of de ruimte voldoet en uw wensen mogelijk zijn. De tuinarchitect zal een ontwerp maken en nadenken over de technische mogelijkheden. Het ontwerp met bijpassende begroting zal aan uw worden aangeboden. Voor het maken van een tuinontwerp zijn extra kosten verbonden.

 

Vijver en Waterpartijen

Water in de tuin leeft. Water kan op verschillende wijze worden toegepast in de tuin met een vijver of waterpartij. Vijver kunnen gemaakt worden in verschillende vormen van heel natuurlijk tot heel strak en modern. De beplanting van een vijver passen we aan het model van de vijver aan. In moderne vijver zal eerder gebruik worden gemaakt van eenvoudige sobere beplanting. De randafwerking van vijver zijn ook in verhouding met het type vijver, een natuurlijke vijver zal voornamelijk een overloop hebben met oeverbeplanting, keien, of turfblokken, de natuur zal een overgang van water en over maken. Strakke vijverranden zijn vaak van tegels, randafwerking of hardhout gemaakt. Een vijver moet zichtzelf helder kunnen houden, dit houdt wel in dat er voldoende zuurstof planten in de vijver moeten worden gezet, kan dit niet  dan raden wij aan om extern filtersysteem te installeren. dit laatste zien we vaak terug bij de moderne strakke vijvers.

Bij een vijver komt een waterpartij vaak mooi tot stand, denk aan een waterval, RVS waterloop of beeld met wateroverloop. Een waterpartij moet ook passen bij de soort waterpartij, hierin kunnen wij u prima adviseren. Iedere waterpartij heeft een vijverpomp nodig. Het is belangrijk dat er een geschikte sterke pomp word aangesloten om zo het beste resultaat te krijgen, ook voor de pomp is het belangrijk, dit verlengt de levensduur van de vijverpomp. Indien u een waterpartij, waterval, of waterelement in u tuin wilt laten aanleggen dan kan de Prachttuinen dit voor u verzorgen. In samenspraak met onze tuinarchitect kunnen wij een passend voorstel voor uw maken.

Comments are closed.